Technologie

Boek Duurzaam Koelwatergebruik schetst goed beeld van mogelijkheden

Antoine van Hoorn is voorzitter van de expertgroep Koelwater van Water Alliance (voorheen ENVAQUA). Hij scheef met de hulp van de leden van deze groep het boek Duurzaam Koelwater: een handig naslagwerk waarin de informatie over duurzaam koelwatergebruik op een toegankelijke manier is vastgelegd. “Het is geen wetenschappelijke verhandeling”, laat de schrijver desgevraagd weten. “Dan was het twee keer zo dik geworden. Het is nu een mooie mix van achtergrondinformatie en praktische tips. Interessant voor iedereen die met koelwater te maken heeft.”

De expertgroep Koelwater is zich bewust van de noodzaak om het gebruik van chemicaliën bij koelwater terug te dringen. Ook VEMW staat achter dit standpunt en werkt samen met Water Alliance om daar stappen in te zetten. Van Hoorn: “Ook de overheid wil dat gebruikers van koelwater actie ondernemen. Rijkswaterstaat wil het liefst helemaal af van chemicaliën, maar dat is een utopie. We kunnen wel toewerken naar minder middelen en andere technieken.”

Staan aan het begin

In het boek Duurzaam Koelwatergebruik geeft Van Hoorn een goed overzicht van wat er zoal speelt op het terrein van koelwater. Van chemicaliën en materialen die je kunt gebruiken tot de verschillende soorten corrosie. Het laat zien dat er wel ruim twintig mogelijkheden en methoden bestaan om minder chemicaliën te gebruiken. “Maar we staan echt nog aan het begin van deze ontwikkeling”, constateert Van Hoorn. “Het is goed om te zien dat er veel belangstelling voor het onderwerp is en ik verwacht dat het de komende jaren alleen maar belangrijker gaat worden.”

Antoine van Hoorn

Bestellen

U kunt het boek Duurzaam Koelwatergebruik via vereniging@wateralliance.nl bestellen. Het boek kost € 17,50 per stuk (exclusief handling- en verzendkosten).

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur