Vereniging

Nieuwe beleidsadviseur Energie VEMW stelt zich voor

Amsterdammer met een scherpe blik op de toekomst

Tom Strengers (25) is een geboren en getogen Amsterdammer. Hij ging er naar school en studeerde Scheikunde aan de UvA/VU. In maart dit jaar behaalde hij zijn Master en een week later kon hij als kersverse beleidsadviseur Energie bij VEMW aan de slag. Hij volgt Inez Treffers op die onlangs een baan bij chemiereus LyondellBasell aanvaardde. Tom: “Ik kende VEMW niet, totdat een vriendin mij op de functie attendeerde. De sollicitatieprocedure was zelfs al gesloten, maar ach, dacht ik, ik waag het erop. Met als gevolg dat ik door Hans Grünfeld, directeur van VEMW, werd uitgenodigd voor een eerste gesprek. Kennelijk klikte het en voldeed ik aan het profiel dat VEMW bij deze baan voor ogen staat.”

Razend interessante ontwikkeling

Was hij verbaasd dat het allemaal zo snel ging? “Dat was ik zeker”, zegt Tom. “Al zijn er toch wel iets meer raakvlakken tussen de functie en mij dan je misschien op het eerste gezicht zou denken.”
Zijn scheikundestudie heeft overlappingen met het werk dat VEMW op energie- en watergebied doet, zegt hij. Hij vertelt dat scheikunde een vak is dat zich met de ‘kernwaarden’ van het leven bezighoudt. “Scheikunde is de natuurwetenschap die zich richt op de studie van samenstelling en opbouw van stoffen, de chemische veranderingen die plaatsvinden onder bepaalde omstandigheden, en de wetmatigheden die daaruit te destilleren zijn. De onderwerpen waarmee VEMW op energiegebied te maken heeft, hebben op de een of andere manier vaak een relatie met de chemie. Neem waterstof. Een razend interessante ontwikkeling die een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de energietransitie. Ik ben er vanuit mijn chemische achtergrond in geïnteresseerd, maar ook in een bredere context is waterstof een brandstof die past in een duurzame CO₂-neutrale samenleving. Waterstof is van grote maatschappelijke betekenis.”

 

‘Werken voor de industrie vind ik een uitdaging’

 

Het lobbyen en politieke spel zijn zaken die Tom ook bijzonder aantrekken. “Ik heb tijdens mijn studie diverse bestuursfuncties bekleed en zelfs een studentenpartij opgericht. Het zoeken naar oplossingen en compromissen is mij niet vreemd. En ook het werken voor de industrie vind ik een uitdaging. VEMW’s leden hebben hun wortels in de industrie en het is een sector die mij, mede door mijn achtergrond als chemicus, mateloos boeit. De energietransitie komt voor een heel groot deel uit de koker van de industrie en daar wil ik graag met mijn neus bovenop zitten. Dat kan nu bij VEMW. En daar ga ik mij nu voor inzetten.”

Tom Strengers

E: tgs@vemw.nl
T: 0348 48 43 53

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur