Water

Interessante presentaties en discussies tijdens Hét Nationale Watersymposium

Op 30 juni organiseerden SKIW (Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie) en VEMW voor de 13e keer Hét Nationale Watersymposium. Het centrale thema van deze dag was ‘Industrie en waterbeheerders: voor welke uitdagingen staan we anno 2022?’

Verschillende  sprekers lieten hun licht schijnen over dit vraagstuk en de dag werd afgesloten met een boeiende forumdiscussie. Tijdens de lunch en de netwerkborrel was er voor de bezoekers volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Het event bracht veel mensen uit diverse hoeken van de waterwereld samen: vertegenwoordigers van het ministerie van I&W, waterbeheerders, leveranciers en uiteraard industriële watergebruikers. Onderwerp van gesprek was onder meer de watervoorziening, maar ook waterbehandeling en -zuivering. Op dat gebied is er nog veel werk te doen, zo bleek tijdens het symposium. Zo wordt van bedrijven verwacht dat ze in de toekomst aanzienlijk minder chemicaliën gebruiken bij de behandeling van koelwater. Tijdens het middagprogramma stonden de oplossingen centraal. Het werd duidelijk dat veel industriële bedrijven niet achterover leunen maar actief aan de slag gaan met de verduurzaming van hun watergebruik.

Wilt u de verschillende presentaties van 30 juni nog eens inzien en rustig nalezen? U vindt ze in onze Kennisbank. Type aan de rechterkant op de Kennisbank “Het Nationale Watersymposium” en u komt direct op de pagina waar u de presentaties vindt.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur