Vereniging

Nieuwe kennisbank: een schatkamer vol informatie

Bij VEMW beschikken we over een schat aan informatie, die voor onze leden ontzettend interessant is. Op de oude website was het echter niet eenvoudig om die schatkamer te ontsleutelen en je weg te vinden in het enorme aanbod aan documenten en artikelen. De bouw van een nieuwe website was hét moment om daarin verandering te brengen. En daarmee ging een langgekoesterde wens van adviseur Eric Picard in vervulling.

“Wij zijn niet alleen belangenbehartiger voor zakelijke elektriciteit-, gas- en waterafnemers in Nederland, maar ook hét kenniscentrum. Met de gloednieuwe kennisbank geven we daar nu nog beter invulling aan”, vertelt Eric. Hij legt uit dat achter de knop Kennisbank een bijna onuitputtelijke bron van informatie schuilgaat. Onderzoeken, handleidingen, rapporten, zienswijzen, presentaties, video’s, en ga zo maar door. Maar belangrijker dan de veelheid aan informatie vindt Eric de toegankelijkheid. In de nieuwe kennisbank vind je als websitebezoeker heel eenvoudig je weg.

Eric Picard
Adviseur
ep@vemw.nl | 0348 – 48 43 51

Duizend hits

In een zoektocht naar informatie is Google vaak de eerste keuze. Maar met soms wel duizend hits op een bepaald onderwerp, is het niet eenvoudig om te vinden wat je zoekt. De kennisbank van VEMW is dan een veel beter alternatief. Je kunt hier op verschillende manieren informatie zoeken: op trefwoord, thema, onderwerp, type en herkomst. Zo kom je stapsgewijs bij de documenten die je nodig hebt. Eric benadrukt dat het niet alleen om informatie gaat van VEMW zelf. “We willen alle kanten van een verhaal laten zien. Je vindt er dus ook informatie van andere bronnen. En ja, dat zijn soms ook zienswijzen of berichten waar wij niet achter staan, maar wel het complete plaatje schetsen.”

Uniek

Eric is trots op wat hij een beetje als ‘zijn kindje’ ziet. “Het is echt een unieke verzameling van informatie en daarmee maken we onze rol van kenniscentrum meer dan waar. We zijn maandenlang bezig geweest met het vullen van de kennisbank en hebben soms in de krochten van het internet de informatie gevonden die we zochten.” Het bleef niet alleen bij het verzamelen van informatie: alle documenten zijn ook nog eens voorzien van een hele korte samenvatting, zodat de lezer snel kan inschatten of het de informatie is die hij of zij zoekt.

Feedback

Een aantal documenten in de kennisbank is alleen beschikbaar voor VEMW-leden, maar het merendeel mag iedereen inzien. Een bewuste keuze, zo laat Eric weten. “We vinden het belangrijk om onze kennis en expertise te delen en daarvoor is onze website een mooi instrument.” Als gebruikers nog tips of aanbevelingen hebben, houdt de geestelijk vader van de kennisbank zich aanbevolen. “Mis je nog een onderwerp of een specifiek document? Of heb je een idee over hoe de informatie nog beter te raadplegen is? We zijn nooit klaar met de kennisbank, dus alle feedback is welkom!”

Bekijk de Kennisbank

Heb je al inloggegevens aangemaakt voor de nieuwe website?

Sta jij al in ons CRM? Dan kun je een ‘Mijn VEMW’ omgeving aanmaken. Dat doe je heel simpel door inloggegevens aan te maken. Gebruik daar voor deze link. Mocht je nog niet in ons CRM staan, stuur dan een mail naar Nicole Dahler, nd@vemw.nl.

Zo profiteer je optimaal van de informatie en kennis die wij beschikbaar stellen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur