Eric Picard vertrekt bij VEMW

“Samen met leden veel bereikt”

Dat hij VEMW gaat missen, daarover laat Eric Picard geen misverstand bestaan. Hij zette zich maar liefst 23 jaar in voor de vereniging en bouwde fijne relaties op met leden. “Ik heb het altijd geweldig gevonden om te werken in een omgeving waar kennis op zo’n topniveau ligt. Samen met de leden hebben we veel dingen bereikt en het was enorm inspirerend om daar onderdeel van uit te maken.” Nu is het tijd voor verandering. Op 1 februari 2024 gaat Eric aan de slag bij Stroomkr8.

Toen Eric in 2000 bij VEMW kwam, was de energiemarkt al volop in beweging. De liberalisering was in volle gang en de eerste tien jaar stond zijn werk vooral in het teken van de begeleiding van leden bij hun inkoop van gas en elektriciteit. Toen die tak van sport in rustiger vaarwater kwam, verlegde Eric zijn aandacht naar een andere ontwikkeling: de gesloten distributiesystemen. “Dat was vooral een combinatie van techniek en juridische vraagstukken en dat ligt mij goed. VEMW heeft inzake gesloten distributiesystemen en directe lijnen een succesvolle lobby gedaan. Ik heb veel bijeenkomsten georganiseerd over dit complexe onderwerp en verschillende bedrijven met succes bij hun aanvraag begeleid. Ik denk dat er niet veel andere partijen waren die over dit onderwerp zo goed op de hoogte waren als VEMW.”

Benchmark en Jaarverslag op Maat

Terugkijkend op ruim 23 jaar VEMW komen er bij Eric direct twee grote projecten naar boven borrelen. De eerste is de Benchmark Inkoop Energie. Eric mag zich grondlegger noemen van deze waardevolle rapportage. “We begonnen met een eenvoudige vragenlijst in Excel, maar dat werd al snel steeds omvangrijker en complexer. Nu werken we met professionele software en is de benchmark voor veel leden een onmisbaar instrument geworden. Zij gebruiken de informatie als referentie voor hun inkoop en om intern verantwoording af te leggen.” Het tweede project waarvoor Eric zich intensief heeft ingezet, is het Jaarverslag op Maat. “Voor elk lid een eigen verslag maken, is een flinke opdracht. Ik weet uit gesprekken met leden dat ze het Jaarverslag op Maat erg waarderen en er veel nuttige informatie uit halen. Een grote, maar dus dankbare klus”, vat hij samen.

 

“Onder de indruk van de kennis bij collega’s en leden”

 

Diepe buiging

Eric vertelt dat hij vanaf zijn allereerste dag bij VEMW onder de indruk was van de kennis die er binnen de vereniging is. Die kennis zag en ziet hij niet alleen bij collega’s, maar ook bij de leden. “Geweldig om te zien hoe betrokken onze leden zijn en hoe zij participeren in werkgroepen en bijeenkomsten. Het was bijzonder om daar onderdeel van te mogen zijn. Ik heb altijd gevoeld dat leden veel vertrouwen in VEMW hebben en daardoor kunnen we ontzettend fijn en constructief samenwerken. Daarom maak ik hier graag een diepe buiging voor de leden. En ik wil ze op het hart drukken om hun lidmaatschap van VEMW te blijven benutten. Energie, milieu en water zijn en blijven zeer belangrijke en zeer complexe onderwerpen. Weet dat VEMW er voor u is!”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur