Elektriciteit

VEMW overzicht Congestie-instrumenten, alternatieve transportrechten en aanvullende maatregelen

“Netcongestie is zeer complexe materie en wij begrijpen maar al te goed dat veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Het gaat over codewijzigingen, contractvormen en andere ingewikkelde zaken. Wanneer onze leden met netcongestie te maken krijgen of verwachten daarmee te maken te krijgen, zijn wij er om ze te adviseren. En om alvast antwoord te geven op de eerste vragen die leden hebben, staat er nu een Q&A over netcongestie op onze site”, aldus Matthieu van den Beld, beleidsadviseur Energie.

Matthieu benadrukt dat het overzicht van vragen en antwoorden geenszins pretendeert antwoord op alle vragen te geven. “Wel willen we de meest gestelde vragen beantwoorden en dan vooral de vragen die van praktische aard zijn. Het doel ervan is tweeledig: enerzijds onze leden informeren en anderzijds de rechtspositie van de leden versterken door ervoor te zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de meest actuele ontwikkelingen.” Met deze kennis geven we leden handvatten die ze kunnen gebruiken wanneer zij met netcongestie te maken krijgen. Wat betekent dit voor hun organisatie en welke mogelijkheden zijn er om daarmee om te gaan?

Matthieu van den Beld
Beleidsadviseur Energie bij VEMW
mvdb@vemw.nl0348 48 43 53

Kenniscentrum en belangenbehartiger

Dat wij als VEMW besloten hebben om extra aandacht te besteden aan dit onderwerp onderstreept nog eens de torenhoge urgentie. Matthieu: “Netcongestie is een groot maatschappelijk probleem. Het heeft enorme financiële consequenties voor bedrijven en instellingen, het heeft gevolgen voor particulieren en het zit de energietransitie danig in de weg. Daarom vinden wij het belangrijk om onze rol als kenniscentrum te pakken en leden te informeren. En in de rol van belangenbehartiger doen wij er alles aan om bij te dragen aan de oplossing van het probleem en tegelijkertijd de rechtspositie van de afnemer te beschermen.”

Ziet u door de bomen het bos niet meer? VEMW helpt u met een overzicht van de diverse instrumenten die in werking zijn, die op u afkomen en waar u uit kunt kiezen. Klik hier om dit overzicht te downloaden, exclusief voor leden.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur