Vereniging

Karin Burghouwt vertrekt
op 1 mei bij VEMW

“Veel geleerd, veel bereikt en veel plezier gehad”

“24 jaar VEMW: dat is bijna een kwart eeuw. Ik ben er trots op dat ik heb mogen en kunnen bijdragen aan de transitie van VEMW. We zijn veranderd van een reactieve in een initiërende vereniging en daarin is de communicatie met leden mee veranderd. Ik kijk daar niet alleen met trots, maar ook met veel plezier op terug”, aldus Karin Burghouwt. Op 1 mei trekt zij de deur van VEMW definitief achter zich dicht.

Toen Karin in mei 2000 bij VEMW kwam, bestond de vereniging pas twee jaar. De beginnende belangenvereniging was nog volop in ontwikkeling. Karin kwam uit het bedrijfsleven en was nieuw in de verenigingswereld. Maar één ding was voor haar direct duidelijk: de leden zijn onze klanten!

De communicatie met de leden was altijd de leidraad.

Samenwerking met leden

Karin begon bij VEMW als bestuurssecretaresse en was vanaf 2002 Secretaris Verenigingszaken. “In die rol heb ik kunnen bijdragen aan de voortdurende professionalisering van de VEMW-organisatie. De communicatie met de leden was daarbij altijd de leidraad. Hoe kunnen we de leden zo goed mogelijk informeren over de ontwikkelingen in de markt, welke informatie en kennis hebben zij nodig om hun werk zo goed mogelijk te doen en wat betekent dat voor onze dienstverlening? De uitdaging daarbij was, en is nog steeds, dat onze achterban zeer divers is en dat wij binnen onze lidbedrijven en -organisaties veel functionarissen willen bedienen. De samenwerking met de leden in de verschillende Taak- en Beleidsgroepen en Sectorteams is daarbij van groot belang.” Karin woonde jarenlang de vergaderingen van de Taakgroepen en Beleidsgroep Water bij en deed daar verslag van. “Geweldig om vakinhoudelijk op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt. En ook leuk om leden eens te ontmoeten, aangezien mijn functie een echte bureaubaan is.”

Website en kennisbank

Ze weet het nu al: Karin gaat de samenwerking met haar collega’s beslist missen. “Zij zijn stuk voor stuk heel professioneel en deskundig op hun eigen vakgebied. Van hen heb ik veel geleerd over hoe de overheid en de politiek reilen en zeilen. Maar we hebben ook heel veel gelachen en lief en leed gedeeld.” Gevraagd naar een wapenfeit waar ze trots op is, noemt Karin de website, die in 2022 tot stand kwam. Ze weet dat de Kennisbank, die we nog wekelijks verder aanvullen, van grote waarde is voor de VEMW-leden. De 800 documenten die daarin opgenomen zijn, worden regelmatig geraadpleegd. En datzelfde geldt voor de nieuwsberichten die wij vrijwel dagelijks plaatsen.

Dank voor vertrouwen

“VEMW verjongt”, constateert Karin. “In de afgelopen periode hebben we een aantal nieuwe collega’s mogen verwelkomen, met name in het Energieteam. Een positieve ontwikkeling. Nieuwe inzichten, visie en input zullen VEMW verder stuwen in de vaart van de zo belangrijke energietransitie.” De vertrekkende Secretaris Verenigingszaken maakt graag van de gelegenheid gebruik om het bestuur te bedanken voor het vertrouwen en de support die ze altijd kreeg. “Ik wens hen, de VEMW-leden en de collega’s alle goeds en succes toe in deze uitdagende tijden! Ook mijn opvolger - zij zal zich in Inzicht 2 voorstellen – wens ik veel succes!”